Creatief denken

Denkhoeden van Edward de Bono:
Naast acteurs, maak ik ook graag gebruik van verschillende creatieve werkvormen zoals ‘De Zes Denkhoeden', een leermethode ontwikkeld door Edward de Bono. Met behulp van deze methode, waarbij de zes hoeden ieder een eigen kleur en zienswijze representeren, leren cursisten in plaats van tegengesteld, parallel en juist lateraal of ‘out of the box' te denken over bepaalde vraagstukken. Wanneer iemand bijvoorbeeld steevast vanuit de emotie reageert (rode hoed), kan hij of zij eens de witte hoed opzetten om te ervaren hoe het is om een probleem te benaderen vanuit de ratio, dus op basis van feiten en cijfers. Dat levert vaak veel inzicht en zelfreflectie op. Maar het belangrijkste is dat mensen lol hebben tijdens de training en dat ze vol energie en inspiratie huiswaarts keren.

Voor organisaties:

In de praktijk blijkt dat de Denkhoeden van Edward de Bono heel effectief te implementeren zijn binnen teams en organisaties. Zo heb ik onlangs tijdens de coaching van een aankomend CEO de denkhoeden geïntroduceerd en dit is warm onthaald.

Workshops en inspiratiesessie:

Heeft u een vraagstuk of probleemstelling en wilt u de creatieve denkkracht van uw teamvergroten, vraag dan op maat informatie aan. Voor een workshop van 4 uur kunt u contact opnemen met mieke@miekebouwens.nl 0621243077.

Vindingrijk zijn
Vindingrijk zijn

Partners