Sumi-e & opleidingen


Sumi-e Workshops & Cursussen

Voor een uitgebreide impressie en meer informatie klik hier om naar de Sumi-e website te gaan
 
Inspiratie インスピレーション en oriëntatie op de Filosofie van Sumi-e

 

サム
Workshops op drie niveaus

 

I. Sumi-e Masterclass individuele inschrijving

Op 10 juli vindt de -in verband met Covid18 uitgestelde van 8 mei- Sumi-e Masterclass plaats, buiten in het prachtige landschap van Giekerk. Deze class is ontstaan door mijn passie voor het Japanse inkt schilderen en de ontwikkeling & groei die dit teweeg brengt. De filosofie Wabi Sabi, de schoonheid van imperfectie, creëert ruimte in elke vorm van het woord en wordt deze dag verder verdiept.

Weilandsessie:
Het landschap en de flora vormen de inspiratie: met als resultaat een inktschildering van één natuurlijke beweging van de hand, op geleide van de ademhaling, met een inkt geladen penseel, in een ongedwongen beweging, vanuit het niets, alleen vanuit de geest.
Deze class is voor ieder toegankelijk die nieuwsgierig is naar deze filosofie en techniek, met of zonder artistieke achtergrond. De Masterclass is  inclusief papier, inkt, leenpenseel, lunch, koffie, thee met een investering van € 75,- pp. 

Locatie Giekerk
Tijd 10:00 - 16:00
Datum vrijdag 10 juli

 

II. Traditioneel Japans Inktschilderen Sumi-e voor teams

Traditioneel Japans penseelschilderen leent zich bij uitstek voor het vergroten van het zelfvertrouwen en ’the way to find yourself'. Door het uitbannen van negatieve faalangst ontstaat zelfvertrouwen. Teams die zich richten op teamversterking krijgen hierdoor een enorme boost.

Bij interesse voor jou en je team
Na een afspraak 06 21 24 30 77 of sumi-e@miekebouwens.nl volgt er een intake en op maat gemaakte masterclass. Max 50 personen.

Deze class is voor ieder toegankelijk die nieuwsgierig is naar deze filosofie en techniek, met of zonder artistieke achtergrond. Juist voor mensen die zeggen dat zij niet creatief zijn. 

 

III. DigiClass Traditioneel Japans Inktschilderen Sumi-e
De basistutorial en interactieve Sumi-e class geeft een introductie in de filosofie en de beginners technieken. Een impressie van de Digitale Class kun je hieronder bewonderen, gemaakt door Marinus Vroom.
Deze DigiClass is bij uitstek geschikt voor mensen die nog geen gelegenheid hebben om naar Giekerk te komen, te ver weg wonen of eerst eens ‘de kat uit de boom willen kijken’. Dankzij de moderne technologie zijn we in staat om ook deze deelnemers een mooi programma aan te bieden.
Deze class is voor ieder toegankelijk die nieuwsgierig is naar deze filosofie en techniek, met of zonder artistieke achtergrond. Voor de DigiClass wordt een bijdrage gevraagd van €25,-.

Datum vrijdag 3 juli
Tijd 10:00 - 12:30
Platform: ZOOM

 

Op de sumi-e website kun je meer lezen over deze workshops.

 

サム

Cursus
Planning cursusreeks 2020
1. Vrijdagochtend 18 september 9.00-12.00
2. Vrijdagochtend 2 oktober 9.00-12.00
3. Vrijdagochtend 9 oktober 9.00-12.00
4. Vrijdagochtend 30 oktober 9.00-12.00
5. Vrijdagochtend 13 november 9.00-12.00
6. Vrijdagochtend 27 november 9.00-12.00
 
Onderwerp van schilderen en bespreking
Bamboe, Zencirkels, Landschap, Planten, Vruchten, Dieren, Intuïtief schilderen 
Vervolg
Model, Meditatief schilderen, Peace Painting: Zencirkels, Voorwerpen, Stil leven,  Strips & humor en Abstract of eigen ontwerpen

Locatie
Het atelier op Giekerkerhoek 47
Als het weer het toelaat gaan we buiten schilderen in het Friese landschap
 
Contactvrije Workshops
Voor de veiligheid en zekerheid van cursisten mag u rekenen dat de cursusruimte en service rondom Covid2020 conform de overheidmaatregelen georganiseerd wordt. We houden rekening met voldoende ruimt in het atelier en er kunnen maximaal 6 deelnemers geplaatst worden.
 
Investering
Voor 6 middagen € 245,=
Inclusief koffie/thee en iets lekkers per dagdeel
Exclusief materiaal
 
Materiaal
Onder andere penselen, inkt, inktsteen, papier 
Dit kun je zelf meebrengen of op het atelier voor circa € 45,= in totaal aanschaffen

Verder meebrengen
 Een oude katoenen witte doek die vies mag worden (onderlegger), inktschaaltje, waterpot, gewichtjes om het papier vlak te houden
 
 
Sumi-e Atelier   
Mieke Bouwens Oostvogel
Japans penseelschilderen
Giekerkerhoek 47
9061 AX Giekerk
058 299 89 89

Agenda

Basisopleiding Trainingsacteur

Meerdere data
8 daagse Leeuwarden 2019 Dinsdagen 15 & 29 oktober, 12 &26 november en 10 & 17 december 2019 Twee dagen vrij in te plannen voor stage & intervisie 8 daagse Leeuwarden 2020 Donderdagen 4 juni, 18 juni, 25 juni, verdere dagen nog te bepalen in 2020 Twee dagen vrij in te plannen voor stage & intervisie 8 daagse in 's-Hertogenbosch 2020 Dinsdagen 29 september, 6 & 27 oktober, 10 & 24 november en 8 december 2020 Twee dagen vrij in te plannen voor stage & intervisie Investering Voor € 1925,=   meer informatie

Inspirerende workshops gepland in 2020

Verscheidende workshops toepasbaar in zowel het trainingsacteren als in het dagelijks leven. Op 17 april 2020 te Leeuwarden ' Het spelen van psychiatrische vraagstukken' . Neem vooral een kijkje.

Train-de-Trainer

Data op aanvraag     meer informatie
Top