Blog


WORKSHOP Acteren als hulpmiddel om problemen te tackelen

Een verslag van Iris Barzilay
12 april 2019

Een prachtige dag waarbij emoties en inspiraties een touchdown hebben gemaakt!

De dag begon met een creatief ontvangst waarbij ieder zijn eigen naam-badge mocht creëren aan een aangeklede tafel, voorzien van allerlei soorten inspirerende materialen. Het resultaat mocht er zijn, naast een naam werd mede een hele persoonlijkheid geïntroduceerd.
Werkelijk een hele leuke en persoonlijke manier om jezelf voor te stellen. Tevens werd er teruggegeven dat het makkelijker is aan de hand van de badge jezelf voor te stellen, omdat je iets wezenlijk hebt waarnaar je refereert.


Trainingsacteur Willem Bruining gaf vervolgens de warming up – Line Up. Een prettige vorm om met veel plezier nog meer over je medecursisten te weten te komen.
De workshop werd geïntroduceerd door Mieke Bouwens met ‘The fear family’. Op basis van de zeven ‘fears’ werden de deelnemers uitgenodigd om een eigen voorbeeld in te zetten en later uit te spelen vanuit:

Angsten voor:
Schaarste – Verlating – Falen – Onzekerheid - Pijn/angst om pijn gedaan te worden – Complexiteit - Verdwijnen/identiteit verliezen

Bevlogen gingen de deelnemers in groepjes aan de haal met het ontwikkelen van een casus. Door de methode speel-podium-carrousel, werd de casus overgedragen aan een andere groep, die de casus vervolgens uitspeelde. Een behoorlijke uitdaging om binnen korte tijd zowel methode als instructie over te dragen en uit te voeren.

Binnen geringe tijd was daar het moment om de vloer op te gaan. Wat een prachtige performances, ik heb ademloos gekeken en werd van top tot teen geprikkeld. Ik ben meegevoerd door alle emoties mede door het levensechte spel. De inbrengers van de casus waren zeer onder de indruk van het overtuigend spel en de opbrengst. Wat een plezier om de toewijding en onbevangenheid van alle deelnemers te zien en daarbij ook de humor!
Dank voor de openhartigheid, de toewijding, de empathie, de inspiratie en het plezier!
Ik begon dit verslag met een openingszin, maar sluit er graag ook mee af:

Een prachtige dag waarbij emoties en inspiraties een touchdown hebben gemaakt!

Feedback van cursisten:
Veel geleerd van de 7 angsten geeft een goede reflectie samen kom je tot nieuwe inzichten Inspirerend qua creativiteit Improviserend Je bereikt meer dan je denkt Leuk dat theater zo duidelijk kan zijn Inspirerend verassend verademend inzicht gevend !Inspirerend! Vrijheid om in te leven in een rol geeft voor mijzelf ook mooie inzichten In vogelvlucht mooie momenten gedeeld Geen tijd/Geen plaats/Alleen maar het NU & het spel-Prachtige spiegels gehad vandaag Verassend Creatief uitspelen>Spiegelen>Inzichten>Oplossingen! Fijne manier om toe te passen  Eye opener  Een dilemma is pas een dilemma als je het ervan maakt Inzicht Leerzaam, prettig, inspirerend, HEERLIJKE MIDDAG!

 

Graag een workshop volgen?

Vrijdag 17 mei Psychiatrische vraagstukken spelen en aansturen
Vrijdag 11 oktober Tem je krokodillen door acteren.

Top