Blog


Inspiratie & netwerken voor opleiders en acteurs

Dit jaar wordt deze middag wegens succes herhaald op vrijdag 12 mei 2017
17 oktober 2016

Op 13 mei organiseerden wij een inspiratiemiddag voor acteurs & trainers in de Stadsschouwburg De Harmonie met als doel het vak van trainingsacteur te promoten en de samenwerking met opleiders te vergroten.

Bij de ontvangst van de deelnemers (acteurs, trainers, opleidingsfunctionarissen, HR-professionals en belangstellenden) bleek al vrij snel dat de aanwezigen interesse in elkaar toonden. Wellicht kwam dit door de naambuttons die ter plekke gemaakt werden waarbij de verschillende creaties al meteen voor gespreksstof zorgden.

Na koffie/thee en de officiële opening werd duidelijk wat de inzet van trainingsacteurs bij een training kan opleveren. Met behulp van een filmpje werden enkele ‘Moedige Gesprekken’ getoond tussen een leidinggevende en een medewerker. Twee trainingsacteurs (Willem Bruining en Carla Pel) speelden de situatie op voortreffelijke wijze verder uit en kregen daarbij aanwijzingen van de aanwezigen.

Daarna stond ‘Netwerken als een koningin!’ centraal. In dit netwerkspel gaat de ‘werkbij’ voor de koningin aan het ‘werk’. De werkbijen gaan namelijk letterlijk bij de andere groepjes (bijenkorven) langs om voor de bijenkoningin op zoek te gaan naar een antwoord op uiteenlopende vragen, als:

"Wie kan mij helpen met een logo?”;

“Wie kan mij in contact brengen met de hoofd personeelszaken bij een zorginstantie?", of

"Is er een trainer bij wie ik als acteur stage kan lopen?".

Voor iedere ‘koningin’ leverde dit vele contacten op in de vorm van een handvol visitekaartjes of namen op.

Na de pauze stond een try-out op het programma van twee gasttrainers. Nienke Schaap van Inukzoek testte een Scrumspel dat Nienke samen met Martha Buning heeft ontwikkeld. Daarna kregen Maria Jansen en Jetske Oldenburger van Maatschap ‘Apo-Onze-Zorg’ het podium om een dynamisch model gebaseerd op de ‘De Roos van Leary’ met acteurs uit te proberen. De trainers konden met de feedback van de aanwezigen ontdekken waar eventuele verbeterpunten liggen in hun training en het werken met trainingsacteurs.

Het doel van de inspiratiemiddag is uitstekend gehaald, én dat kwam mede door de inspirerende deelnemers die niet alleen iets haalden maar zeker ook brachten. Na de officiële afsluiting werd dat nogmaals duidelijk, er werd namelijk nog lang, onder het genot van een hapje en drankje, nagepraat.

Hierbij wil ik iedereen bedanken die deze middag tot een succes hebben weten te maken. Graag tot een volgende keer!

Hartelijke groet,

Mieke Bouwens Oostvogel

Top