Beschrijving

Een trainingsacteur is een makelaar in gedrag die op levensechte wijze gedrag van een klant, collega of leidinggevende naspeelt. Hij houdt deelnemers een spiegel voor tijdens opleiding, training of coaching. Je kunt het zo gek niet bedenken of een trainingsacteur is in staat om alle voorkomende gedragsdilemma’s voor het voetlicht te brengen door spel en interacties met de deelnemers.

Scènes die voortdurend wijzigen. Uiteenlopende tegenspelers. En spannende improvisaties. Eén zekerheid: Als trainingsacteur heb je geen saai werk. Tegelijkertijd wordt er veel van je verwacht.

Wil je de elementaire technieken van het trainingsacteren onder de knie krijgen? Opleidingsbureau Mieke Bouwens biedt deze Basisopleiding Trainingsacteur én verdiepingsmodulen volgens de Skills-labmethode jaarlijks aan.

Locatie
De opleiding wordt gegeven op schitterende en inspirerende locaties.

Kosten en data

Leeuwarden-Giekerk 2024 en 2025

Woensdagen 6 & 20 november, 18 december, 8 & 22 januari en 12 februari 2024. Twee dagen vrij in te plannen voor stage intervisie.

Dinsdagen 11 & 25 maart, 8 & 22 april, 6 & 20 mei 2025. Twee dagen vrij in te plannen voor stage intervisie.

Investering

De 8 daagse Basisopleiding Trainingsacteur inclusief lesmateriaal en lunch is € 1.975,-inclusief een Basiscertificaat.

Reductie BOTA & VOTA in 1: Wanneer je in één keer de 16 daagse Basis- én Verdiepingopleiding boekt kun je genieten van een reductie van €500,-.  Waarbij de investering €3450,- wordt in plaats van € 3950,-. Beide opleidingen zijn CRKBO geregistreerd en worden afgesloten met een Basiscertificaat & Masterycertificaat.

Reductie duo Inschrijving: Wanneer je je gezamelijk inschrijft voor de Basisopleiding, kun je genieten van een reductie van in totaal €500,-. voor twee personen. De hoofdinschrijver ontvangt hierbij de factuur. Waarbij de investering €3450,- voor twee personen wordt in plaats van € 3950,-.

Reductie groepen en organisaties: Wanneer je als bedrijf of als groep graag de Basisopleiding Trainingsacteur wilt volgen, zullen we staffel reductie toepassen. Neem vooral contact op voor een prijsopgave. 

Studiebelasting

Studiebelasting contacturen Basisopleiding is 64 uur inclusief stage en intervisie. Studieuren gemiddeld 16 uur voor het lezen van readers en het maken van opdrachten.

Totaal 80 uur

Doelgroep en programma

Doelgroep
Deze achtdaagse basisopleiding op HBO niveau staat open voor iedereen. Er gelden slechts twee condities: je hebt affiniteit met spel, improvisatie én met de ontwikkeling van medewerkers in allerlei bedrijven. De sectoren waarin jij als trainingsacteur aan het werk gaat kunnen zeer uiteenlopend zijn.
Zo kunnen leidinggevenden, medewerkers, studenten hun sociale, communicatieve, didactische en beroepsvaardigheden versterken en fijnslijpen dankzij jouw spel, techniek, inlevingsvermogen en didactische inzichten.

Wat je leert
Tijdens je acht opleidingsdagen word je ingewijd in verschillende acteertechnieken en spelvormen. Je leert bijvoorbeeld agressief gedrag, conflicten en ethische dilemma’s uitspelen, beproeft en verdiept uiteenlopende emoties en beoefent het gebruik van humor en andere ‘ijsbrekers’. Bovendien scherp je je improvisatievermogen, waarbij je in de huid kruipt van zeer diverse personen – van manager die een moed verzamelt voor een pittig gesprek, een angstige patiënt, een tegendraadse cliënt tot overambitieuze collega of conflictmijdende bestuursvoorzitter. Kortom: je raakt vertrouwd met rollen die passen bij verschillende functies, bevoegdheden, leeftijden en situaties. Tevens loop je stage heb je twee intevisie momenten.

Onze 8-daagse Basisopleiding heeft onderstaand programma:

Dag 1.  Kennismaken met het vak trainingsacteren: Didactisch model Skillslab, rolopbouw, persoonlijke leerdoelen  en spelen vanuit fysiek.
Dag 2.  Technieken: Inleving, detaillering van de rol en emoties spelen
Dag 3.  Spelen vanuit beleving, non-verbaal & waarachtig spel en successpiraal
Dag 4.  Vrij in te plannen intervisie 2x een dagdeel.
Dag 5.  Helikopterview ontwikkelen: casus uitspelen, leerdoelen aanspelen, feedback & feedforward geven en aansturen door acteur
Dag 6.  Vrij in te plannen stage dag of twee dagdelen
Dag 7.  Veilig leerklimaat, casus uitvragen met de vijf 'W's & hoe' en werkvormen
Dag 8.  Afsluitende casuspresentaties waarin alle tools van trainingsacteur voorbij komen

Opbrengst
Na de basistraining heb je kennis gemaakt met en beheerst je in beginsel:
1.  Het beroep van trainingsacteur
2.  Inlevingstechnieken
3.  Rolopbouw en transformatie
4.  Basisvaardigheden trainingsacteur
5.  Schakelen in emoties
6.  Verschillende werkvormen
7.  Samenwerken met de trainer
8.  Werken aan willen | weerstand
9.  Feedback & feedforward vaardigheden
10. Verschillende casussen voor verschillende branches
11. De techniek van het uitvragen
12. Presenteren van jouw interpretatie
13. Netwerk van trainingsacteurs & trainers
14. De opleiding is geschikt voor zowel de non-profit als commerciële sector                                                                                                           

Gastdocenten
Tijdens de opleiding krijg je van verschillende gasttrainers en -acteurs les en loop je minimaal 2 dagdelen stage.

Certificering
Na de training en stage ontvangen de deelnemers een certificaat van Opleidingsbureau Mieke Bouwens.

Humor en provocatief werken als tool
Humor en provocatief werken als tool

Extra voordeel

  • Korting bij gezamelijk inschrijven
  • Korting bij inschrijven voor de basis- en vervolgopleiding
  • Inspirerende locaties

Relaties